BURDUR / BUCAK - Atatürk İlkokulu

Nis

Asuman Saraç ve Saliha Bildiren öğretmenlerimiz tarafından yürütülen  " Değerlerimiz Geleceğimizdir" eTwinning projesi okulumuzda başlamıştır .Projemizin amacı cocuklarımızın toplumsal ve evrensel değerleri kazanmalarını ve kişiliklerinin her yönüyle gelişmesini sağlamak. Değerlere karşı duyarlılık oluşturmak ve onları davranışa dönüştürme konusunda öğrencilere yardımcı olmak. Değerlerimizi resim,müzik,yaratıcı drama,şiir gibi etkinliklerle pekiştirip geliştireceğiz. Günümüzde önemini yitirmeye başlayan sevgi, saygı, yardımlaşma gibi değerlerimizi davranış haline getirmek en temel amacımızdır. Projemiz ülkemizin değişik illerinden 10 öğretmen ve öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleşmektedir.

Mrt

Okulumuz olarak 11/03/2022 tarihinde İstiklal Marşı'nın kabulü ve Çanakkale Şehitlerini anma günü nedeniyle İstiklal Marşını güzel okuma yarışması düzenledik.Yarışma sonucunda

1.Dila Berrak İNCE

2. Nurbanu BİNGÖL

3. Hatice Yüsra ALTUNDAL

Mrt

İstiklal Marşı' mızın 12 Mart 1921 tarihinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından "Milli Marş" olarak kabulü yıl dönümü münasebetiyle, okulumuzda 2. sınıf öğrencilerimiz tarafından "12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif ERSOY' u Anma Programı" düzenlendi.

Şbt

Okulumuz öğretmenlerinden Muhammet SALMAN'ın üyesi olduğu KÜLTÜREL MİRASIMIZLA GEÇMİŞTEN GELECEĞE Etwinning projesini 5 farklı ilden 10 öğretmen yürütmektedir.

Şbt

Geri dönüşüm malzemelerini kullanarak öğrencilerin zekâsını geliştirecek materyaller, oyunlar oyuncaklar yapmak. Proje; atık olarak atmak yerine bunları etkin bir şekilde kullanıma uygun materyaller olarak kullanmayı, Web 2.0 araçlarını aktif kullanarak çocuklarda yaratıcılığı geliştirmeye yardımcı olmayı hedeflemektedir.

Kas

MEB Okullarda izletilecek Kızılay Haftası filmini aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.

Ekm

Okulumuz 1/D Sınıfı Öğretmeni Mehmet KAYALI ve ülkemizin çeşitli illerinden katılan dokuz öğretmen tarafından yürütülen "Çocukların Renkli Halleri" isimli proje, Ekim ayında başlayacak olup Aralık ayı sonunda bitecektir.

Ekm

Okulumuzda 1-A sınıf öğretmeni Fatma Er tarafından yürütülen Little Artist Are On Job (Minik Sanatçılar İş Başında) e-twinning projesi başlamıştır. Görsel sanatlar dersini daha verimli kılmak ve eğlenceli hale getirmek için hedeflenen projede 10 Türk öğretmenin  yanı sıra İtalya , Kuzey Makedonya , Romanya  ve Ürdün'den ortaklar bulunmaktadır . 6-10 yaş ilkokul öğrencilerine yönelik görsel sanatlar dersini temel alan projemiz kapsamında; Çocukların görsel algılarını geliştirmek, estetik zevk vermek, görsel sanatlar dersini eğlenceli ve verimli hale getirmek hedeflenmektedir.

Mrt

Küçük Kaşifler FCL Sınıfı; okulumuzda yürütülen "Küçük Kaşifler" projesi kapsamında öğrencilerin sosyal, bedensel ve zihinsel alanda becerilerini geliştirmek, bilgi ve iletişim teknolojilerini eğitim öğretim süreçlerine entegre etmek amacı ile kurulmuştur.

Şbt

Atatürk'ün Hikayesi e Twinning projesi kapsamında '' Atatürk Çocukları Marşının '' söz ve bestesini yapan MUHARREM BAZ  ile öğrenci ve velilerimiz buluştu.

May

Öğrencilerimiz;

''Kemerini Tak'' eTwinning  projesi ile 4/A sınıfı öğrencileri, Mine Uzunaslan rehberliğinde yıl boyunca projemizin etkinliklerini yaptı.

ü  Trafikte önceliği olan araçlarla ilgili yapboz oyununu severek oynadı.

ü  Trafik kurallarıyla ilgili "kelime butonunu" web 2.0 araçlarından tagul ile yaptı.

ü  Trafik kurallarını web 2.0 araçlarından thinklink ile kendi ilimiz üzerinde yazdı.

ü  Trafik kurallarını uygulamalı olarak trafik eğitim parkına giderek öğrendi.

May

TÜRKİYE GENELİNDE 28 OKUL , 1 AZERİ ÖĞRETMEN İLE BİRÇOK EMEKLE BUGÜNE KADAR GELDİĞİMİZ ETWİNNİNG BİLİM SANAT FELSEFE PROJEMİZ İÇİN ATATÜRK İLKOKULU OLARAK PAYIMIZA DÜŞENLERİ YATIĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUZ.01.10.2019 KAYITLI BİLİM SANAT FELSEFE PROJEMİZ EKİM AYINDAN MAYIS AYINA KADAR BİRÇOK ETKİNLİKLER İLE SONA GELİNDİ.SÜREÇ BOYUNCA YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALARI COVİD-19 SEBEBİYLE SANAL SERGİ OLARAK DÜZENLEDİK. İYİ SEYİRLER.

Nis

Sıfır Atık Projesi kapsamında hazırlanan YOLLA klibinde  emeği geçen öğretmen arkadaşlarımızı ve öğrencilerimizin hepsine candan teşekkür ederiz. Aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.